PUBLIKACIJE

Radno iskustvo za polaganje ispita

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Da li moram da imam radnog iskustva u javnim nabavkama da bih se prijavio da polažem ispit za službenika za javne nabavke?

Ne postoje ograničenja u vezi sa radnim iskustvom u oblasti javnih nabavki. Dakle, ispit može polagati svako zainteresovano lice, čak i ono koje nema dana radnog iskustva u javnim nabavkama.

Međutim, da biste položili ispit za službenika za javne nabavke potebno je vrlo dobro poznavanje  propisa iz ove oblasti, logičko razmišljanje, razumevanje procesa javnih nabavki i posedovanje ispitnih veština.

Iz iskustva lica koja su polagala ovaj stručni ispit može se zaključiti da isti nije nimalo lak, iako je na ispitu dozvoljeno korišćenje zakona i ostalih povezanih propisa. Mali broj pitanja je po principu: “da ili ne”, a pitanja koja nose veći broj bodova (dva boda) zahtevaju obrazloženje odgovora, a ne samo pozivanje na član zakona ili podzakonski akt. Ukoliko ste dali delimično tačan odgovor, odnosno nepotpun odgovor, smatraće se da niste tačno odgovorili. Na ispitu nema negativnih poena. Čak i oni koju se duži niz godina bave poslovima javnih nabavki izjavili su da su pitanja na ispitu tzv. trik pitanja, te da vas lako mogu navesti na pogrešne odgovore. Otuda vam za pripemu ispita za službenika za javne nabavke, a naročito u sticanju ispitnih veština od velikog značaja može biti obuka za službenika za javne nabavke i preliminarno testiranje. O aktulenim obukama kod nas. Pored obuka, od značaja za polaganje ispita preporučujemo i zbirku vežbi za polaganje ispita za službenika za javne nabavke

Ukoliko ste aposlutni početnik u javnim nabavkama, a imate interesovanja za ovu oblast i želite da steknete polaznu osnovu, prijavite se na našu obuku: Javne nabavke za početnike

Poručite publikaciju JN za početnike

Javne nabavke za početnike

2,490.00rsd
Besplatna dostava!

Poručite publikaciju Planiranje jn

Planiranje javnih nabavki izmedju dva zakona 2020

1,990.00 rsd
Besplatna dostava!

Poručite zbirku vežbi!

Zbirka vežbi za SJN

1.990,00 rsd | Besplatna dostava!

Mailing lista

Please enable the javascript to submit this form

Pretraga